Japonia: Jumătate dintre cuplurile căsătorite nu fac deloc sex!

20 Feb 2017 | scris de Magda Marincovici
Japonia: Jumătate dintre cuplurile căsătorite nu fac deloc sex!

 Potrivit unei anchete naţionale, jumătate dintre cuplurile căsătorite din Japonia nu fac dragoste. O cifră care evident surprinde, dar care are şi explicaţii!

Acest fenomen este numit căsătorie fără sex. Japan Family Planning Association, o organizaţie de planining familial, a fost interesată să afle mai multe despre viaţa intimă a cuplurilor căsătorite. Pentru aceasta, experţii au coordonat o amplă anchetă, în care au fost incluse 1.200 de persoane, dintre care 655 de bărbaţi şi femei căsătoriţi), cu vârste între 16 şi 49 de ani. 

Rezultatele arată că 47,2% dintre japonezii căsătoriţi susţin că nu fac deloc dragoste. Acest procent este în creştere, comparativ cu anul 2014, când abstinenţii căsătoriţi reprezentau doar 31,9%. Acest procent vizează în special persoanele cu vârsta medie de 40 de ani. 

Evident sunt importante explicaţiile acestui fenomen! Specialiştii au avansat mai mulţi factori. Astfel, 22% dintre femeile japoneze căsătorite consideră sexul o sursă de probleme.

Bărbaţii căsătoriţi sunt acaparaţi de locul de muncă: 35,2%  (21,3%, în 2014) dintre ei spun că sunt foarte obosiţi pentru a mai face dragoste sau altceva când ajung acasă. Acest studiu este o prelungire a unei anchete realizate de National Institute of Population and Social Security Research pe un grup de 5.000 de persoane din Japonia. Ancheta arată că 42% dintre bărbaţii cu vârste între 18 şi 34 de ani şi 44% dintre femei au declarat că virgini.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră