Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” este dotat cu toate kiturile necesare diagnosticării rapide a infecției cu coronavirus

01 Feb 2020
Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” este dotat cu toate kiturile necesare diagnosticării rapide a infecției cu coronavirus

Bilanţul celor care şi-au pierdut viaţa din cauza infecţiei cu coronavirusul din China a ajuns la 213. Sunt decese înregistrate doar în China, deşi până acum s-au semnalat aproximativ 100 de cazuri în aproape 20 de alte ţări.

Acest fenomen al răspândirii virusului a determinat Organizaţia Mondială a Sănătăţii să declare situaţia drept „urgenţă internaţională”.

OMS consideră însă că nu există niciun motiv de limitare a călătoriilor şi schimburilor comerciale cu China, ba chiar se opune oricăror restricţii de călătorie.

În România, comitetul interministerial de monitorizare şi managementul noului virus au avut ieri o reuniune şi au transmis că nu s-a confirmat niciun caz de infecţie cu coronavirus în ţara noastră.

Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” este dotat cu toate kiturile necesare diagnosticării rapide a infecției cu coronavirus, au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății la finalul întâlnirii comitetului interministerial care monitorizează evoluția infecțiilor cu noul coronavirus.

Ministerul de resort precizează că se păstrează măsurile stabilite în aeroporturi, cât și pentru unitățile medicale sanitare desemnate pentru preluarea și tratarea eventualelor cazuri.

În prezent, în România, nu este niciun caz de infecție cu coronavirus, au fost doar niște alerte care nu au fost confirmate.

Ministrul sănătății, Victor Costache, a precizat că vor achiziționa ventilatoare mecanice pentru pacienții cu afecțiuni respiratorii grave.

Aceste aparate vor ajunge în fiecare spital județean din țară și în centrele desemnate să trateze eventualele cazuri de infecții cu coronavirus.

În încercarea de a descoperi vaccinuri care să combată infecțiile apărute în ultimii ani, Institutul de Cercetare Oncogen din Timișoara a început să studieze un alt mod de abordare a vaccinurilor de la ultima epidemie de Ebola, considerând că vechile metode de obținere a vaccinurilor și-au atins limitele.

Își doresc să fabrice un vaccin împotriva noului coronavirus.

Cercetătorii spun că actuala abordare este un compromis între o strategie industrială de vaccinare globală la scară largă și o strategie individuală.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră