Paracetamolul si aspirina scad fertilitatea masculina

14 Mai 2015
 Paracetamolul si aspirina scad fertilitatea masculina
 Paracetamolul si aspirina, inghitite in doze mari, in mod frecvent, perioade indelungate ar putea reduce secretia de testosteron si provoca infertilitate masculina.
In studiul publicat in Huma Reproduction, cercetatorii de la Institutul national pentru sanatate si cercetare medicala (Inserm) aduc dovezi potrivit carora medicamentele antialgice ar putea reduce fertilitatea masculina. Cercetatorii francezi au stabilit ca aceste medicamente perturba secretia de hormoni steroidieni si a altor factori implicati in fertilitatea masculina, explica Bernard Jegou, cercetator la Inserm, profesor la Scoala de studii inalte in domeniul sanatatii de la Rennes, responsabil al studiului. “Nu sunt motive de neliniste daca barbatul inghite, ocazional, antialgice si daca respecta dozele maxime prescrise de medic, precizeaza prof. Jegou. De asemenea, nu este recomandata renuntarea la tratament fara avizul medicului.
Pentru Jegou, riscul de infertilitate ii vizeaza exclusiv pe barbatii care inghit, frecvent, cantitati mari de antialgice, o perioada indelungata. Echipa de la Inserm este prima care aduce dovedeste efectul perturbator endocrin al paracetamolului si al aspirinei.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră