Incredibil: A lăsat prin testament peste 100.000 de euro Casei Judeţeană de Sănătate din Satu Mare

06 Mar 2017 | scris de Magda Marincovici
Incredibil: A lăsat prin testament peste 100.000 de euro Casei Judeţeană de Sănătate din Satu Mare

O femeie în vârstă de  67 de ani a lăsat prin testament peste 100.000 de euro Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Satu Mare, răsplătind astfel instituţia pentru  tratamentele de care a beneficiat timp de aproape 14 ani.  

„Este un gest incredibil. M-a impresionat până la lacrimi. Un suflet nobil, care a dorit să răsplătească ajutorul de care a beneficiat , spune Georgeta Pop, preşedinta Casei Judeţenede Asigurări de Sănătate Satu Mare. 

Generoasă doamnă a suferit de o boală pe care a reuşit să o ţină sub control circa 14 ani cu tratamente asigurate şi aprobate de CJAS Satu Mare. Impresionată de acest gest, preşedinta Casei, s-a uitat în istoricul medical al pacientei şi aşa a aflat că preţul tratamentului se ridica la câteva mii de euro pe lună.    

Potrivit CJAS Satu Mare, doamna „a lăsat prin testament suma de 103.000 euro Casei de Asigurări de Sănătate Satu Mare. Procedura de intrare în posesia sumei este în curs de derulare, și face obiectul, art. 220, Capitolul I, Titilul VIII Asigurările sociale de sănătate, din Legea nr. 95/2006 din 14 aprilie 2006 republicată, privind reforma în domeniul sănătății".

Generoasa doamnă a trăit şi a muncit în oraşul Satu Mare, era singură şi nu avea moştenitori. Ea a decedat anul acesta în luna ianuarie. 

"Prin acest gest nobil, înțelegem că intenția doamnei a fost de a veni în sprijinul persoanelor cu probleme de sănătate, dorință ce-i va fi îndeplinită, iar pentru conducerea și colectivul CAS Satu Mare este un mesaj de încredere și de recunoaștere a activității" ne-a declarat Georgeta Pop, preşedinta CJAS Sat Mare.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră