Atenție: Implant contraceptiv cu efecte secundare majore!

09 Dec 2016 | scris de Magda Marincovici
Atenție: Implant contraceptiv cu efecte secundare majore!


O parte dintre paciente au decis să se adreseze justiției.

Avocatul Charles Joseph-Oudin, apărătorul victimelor în dosarul medicamentului Mediator, a lansat, vineri, prima acțiune în justiția din Franța contra companiei producătoare a acestui implant contraceptiv.

Avocatul cere nominalizarea specialiștilor , astfel încât să fie evaluate prejudiciile suportate de victime, printre care două paciente pe care acesta le reprezintă în instanță.
Avocatul a mai declarat în Le Parisien că este începutul unui dosar foarte gros de sănătate publică.

O primă audiere va avea loc în luna ianuarie.

Marielle Klein este mamă și una dintre pacientele vizate de efectele secundare asociate cu acest implant. Ea a lansat, vineri, o petiție cu 4.500 de semnături adresată Ministerului Sănătății.

În prospectul produsului se precizează că sunt posibile efecte secundare: crampe, vărsături, vertij, sângerări etc., precum și dureri dorsale, abdominale, inclusiv în timpul raporturilor sexuale.

În Franța, se estimează că 120.000 de femei folosesc această metodă de contracepție, deoarece ele refuză pilula contraceptivă din cauza contra indicațiilor hormonale.

Noul scandal, relatat de Le Parisien referitor la acest implant contraceptiv, se adaugă unui episod similar declanșant anul trecut, în SUA. Potrivit unei monitorizări efectuate de una dintre victime a descoperit cel puțin 120 de cazuri finalizate cu histerectomie numai în Statele Unite. 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră