Guvernul israelian a aprobat exportul de canabis medical

28 Ian 2019 | scris de M.C.
Guvernul israelian a aprobat exportul de canabis medical

Guvernul israelian a dat undă verde definitivă exportului de canabis în scopuri medicale, o decizie care ar urma să genereze venituri importante pentru stat, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii, citat de presa internațională. Statul Israel este lider mondial în canabisul medical.

După o lungă perioadă de consultări aprofundate şi o examinare atentă, o comisie interministerială condusă de ministerele Sănătăţii şi Finanţelor a recomandat aprobarea exportului de canabis medical, relatează corespondentul Radio România Actualități în Israel, Dragoș Ciocîrlan.

Directorul general al Ministerului Sănătăţii din Israel a declarat că în ultimii ani a fost creat un proces de standardizare de înaltă calitate a produselor din canabis, pentru uz medical.

Israelul are în prezent expertiza care nu există în alte ţări ale lumii şi poate exporta produse de o înaltă calitate, relatează sursa citată.

Legea le permite fermierilor să cultive canabis destinat uzului terapeutic, cu condiţia de a obţine un permis din partea Ministerului Sănătăţii, a poliţiei şi a autorităţii de control al producătorilor.

Exporturile de canabis în scopuri medicale ar putea să genereze venituri de un miliard de şekeli (234 milioane de euro) pe an pentru Israel, potrivit estimărilor Parlamentului, relatează AFP, preluată de agerpres.ro.

Opt firme cultivă în prezent în Israel canabis în scop terapeutic, dar multe altele aşteaptă să primească autorizaţie.

Consumul de canabis în scop recreativ este interzis în Israel, însă un proiect legislativ care dezincriminează parţial consumul în schimbul unor amenzi a fost aprobat în 2017.

În schimb, folosirea canabisului în scopuri terapeutice este legală şi chiar încurajată de zece ani.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră