Gripa : Şapte noi cazuri confirmate, într-o săptămână!

15 Dec 2016 | scris de Magda Marincovici
Gripa : Şapte noi cazuri confirmate, într-o săptămână!

Din comunicatul CNSCBT, emis joi, reiese că numărul total al infecţiilor respiratorii acute este mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă din sezonul precedent.

“La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 85.000, cu 37.4% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (61.837) şi de 1,5 ori mai mare decât cel întregistrat în săptămâna anterioară (55.721), datorită în principal subraportarilor din săptămâna anterioară ca urmare a zilele libere din perioada 29.11.2016 – 04.12.2016”, se precizează în comunicatul CNSCBT.

Până la data de 11 decembrie, au fost vaccinate antigripal 427.619 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Pentru a reduce riscul infectării cu virusurile gripale, vaccinarea reprezintă cea mai eficientă metodă de protecţie contra gripei şi complicaţiile ei. De asemenea, medicii ne recomandă să ne spălăm frecvent pe mâini, să evităm contactul cu persoanele bolnave de gripă, spaţiile închise, neaerisite şi aglomerate.

În cazul în care ne-am îmbolnavit, trebuie să consultăm medicul de familie şi să evităm automedicaţia.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră