Gemeni născuți prin cezariană, în timp ce mama lor era în comă de 123 de zile!

12 Aug 2017 | scris de Magda Marincovici
Gemeni născuți prin cezariană, în timp ce mama lor era în comă de 123 de zile!

Avea 21 de ani și era însărcinată în 9 săptămâni. Dar o hemoragie cerebrală, comă ... Medicii au făcut totul pentru menținerea în viață a tinerei timp de patru luni pentru salvarea gemenilor.

”Nașterea lor ține de un miracol„, se minunează Muriel Padilha, tatăl bebelușilor, Asaph și Ana Vitoria, relatează closer.fr.

Tânărul agricultor brazilian din Campo Largo își va aminti întotdeauna telefonul dramatic al soției lui, Frankielen, din 17 octombrie anul trecut. Eram pe stradă când ea m-a sunat spunându-mi să vin imediat acasă. Ea avea dureri de cap teribile, povestește tânărul brazilian.  Când a ajuns acasă și-a găsit soția căzută și în agonie. În drum spre spital, tânăra își lua adio de la soțul ei, cerându-i să-i promită că va avea grijă de fetița lor de 18 luni, Isa Beatriz. ”Apoi, tânăra a leșinat.. pentru totdeauna”, oftează Muriel.

Frankielen era victima uni atac cerebral, hemoragia provocându-i leziuni ireversibile. După trei zile de examene, medicii au declarat moartea cerebrală a tinerei de 21 de ani.

Deși inimile celor doi bebeluși băteau în continuare, medicii l-au anunțat pe tânăr că speranțele de supraviețuire a gemenilor sunt mici. ”Ei mi-au spus că, în momentul în care inimile lor se opresc, atunci vor debranșa aparatele de respirație artificială”. Potrivit acestora, acest moment va fi foarte curând...

”Credeam că va fi un avort spontan”, confirmă dr. Rivabem, responsabil al departamentului de neurologie, dar spre marea noastră surpriză, bebelușii s-au agățat de viață”.

Moașa le cânta la chitară

Imediat s-a declanșat un dificil protocol medical pentru menținerea funcțiilor vitale ale mamei în comă și o echipă multidisciplinară s-a mobilizat pentru salvarea bebelușilor. Patru luni, peste 20 de cadre medicale au făcut totul: o moașă chiar le cânta la chitară micuților, aproape de burtica lui Frankielen, în speranța că aceștia vor reacționa.

”A fost o misiune foarte dificilă și efortul echipei medicale a fost recompensat cu un deznodământ miraculos prin nașterea celor doi prunci”, relatează medicul neurolog, care mărturisește că toți au plâns în acele momente unice.

După 123 de zile de asistență medicală, în luna a șaptea de sarcină, obstetricieni au programat cezariana pentru data de 19 februarie. Gemenii Asaph și Ana Vitoria au venit pe lume prin cezariană prematur (1,3 kg și 1,4 kg), sănătoși.
Din nefericire, tânăra mamă nu a avut parte să-și țină pruncii la piept, deoarece a decedat după operație. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră