Franța: Extinderea deciziei de interzicere a exportului de produse avicole

12 Dec 2015 | scris de Magda Marincovici
Franța: Extinderea deciziei de interzicere a exportului de produse avicole


Guvernul francez a interzis, sâmbătă, 12 dcembrie, expedierea de păsări vii, pui de o zi și ouă din peste 200 localități din departamentul Landes cu destinația în alte state membre ale Uniunii Europene sau în alte țări, potrivit unui comunicat apărut în Journal officiel. Această interdicție face completări la o altă interdicție din 3 decembrie care se referea la departamentul Dordogne, unde au fost depistate primele focare de gripă aviară în ultimele săptămâni.
Interdicția, cu aplicare imediată, prevede ca transportul acestor produse avicole este autorizat de prefect, după avizul serviciilor veterinare.

În prezent, 13 focare de gripă aviară înalt patogenă pentru păsări au fost confirmate în cinci departamente.

Autoritățile franceze reamintesc că virusul nu este transmisibil la om prin consumul de carne de pasăre, ouă, foie gras sau alte produse alimentare.

După anunțul făcut la sfârșitul lunii noiembrie privitor la primul caz de gripă aviară în Franța din 2007, cel puțin 15 țări și teritorii au pus embargou complet sau parțial pe toate sau o parte din produsele avicole franceze, în pricipal din Asia și Africa. Printre acestea se află Japonia, principalul importator de foie gras din Franța.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră