Explozia cancerelor până în 2035, în principal din cauza obezității

04 Feb 2017 | scris de Magda Marincovici
Explozia cancerelor până în 2035, în principal din cauza obezității

Până în 2035, numărul cazurilor de cancer va crește cu o viteză de 6 ori mai mare în cazul femeilor, principala cauză fiind incidența obezității, potrivit The Guardian.
Această cifră alarmantă este motivată de numărul în creștere al persoanelor suprapoderale și obeze. Or, unele forme de cancer sunt legate de obezitate, așa cum este cancerul de ovare, vizate fiind exclusiv femeile. Avertismentele lansate de Cancer Research din Marea Britanie sunt legate de creșterea cu 0,5% a numărului bărbaților și cu 3% a numărului femeilor care suferă de obezitate. Astfel, Cancer Research UK prevede că 4,5 milioane de femei și 4,8 milioane de bărbați vor fi diagnosticați cu cancer până în 2035. 

Harpal Kumar, șeful executiv al Cancer Research UK, este, totuși, optimist: Tratamentele contra cancerului ocupă locul principal al cercetării (...) Cu mai multe investiții, sperăm să facem progrese importante și privința diagnosticului cancerului în faze incipiente, și în privința unor tratamente mai eficiente, astfel încât 3 din 4 pacienți să supraviețuiască bolii, spune Sir Harpal Kumar.  

Alte cauze ale creșterii numărului cancerelor sunt lipsa de excerciții fizice, consumul de alcool, tabagismul și alimentația bogată în grăsimi. Aceste elemente fac parte din stilul de viață propriu unui număr din ce în ce mai mare de femei, ceea ce explică incidența îngrijorătoare, de exemplu, a cancerului mamar.  

Potrivit The Telegraph, numărul cazurilor de cancer din Marea Britanie va crește de la 54.800 în 2014 la 71.000, în 2035. 

Peste 8 milioane de persoane mor anual din cauza cancerului. 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră