Etichete în cinci culori, pentru o alimentaţie echilibrată nutriţional

15 Dec 2015 | scris de Magda Marincovici
Etichete în cinci culori, pentru o alimentaţie echilibrată nutriţional


Foarte gras, foarte sărat, foarte dulce.... Un logo de cinci culori (5C) de la verde la roşu, s-a dovedit cel mai bun sistem pentru a face o alegere corectă a alimentelor din punct de vedere nutriţional.
Este concluzia unui studiu publicat în revista American Journal of Preventive Medecine (AJPM).

Pentru a ajunge la aceste concluzii, s-a derulat o anchetă care a comparat diferite sisteme de semnalizare folosite în unele ţări europene (ţări scandinave, Olanda, Marea Britanie, Franţa) şi s-a dovedit că logo-ul de cinci culori este cel mai eficient.

Acest sistem de etichetare are ca scop precizarea calităţii nutriţionale a unui produs alimentar ţinând sema de diferite criterii cum ar fi conţinutul de zaharuri simple, de sodiu, fibre, acizi graşi saturaţi, proteine şi calorii. Obiectivul acestui sistem de etichetare este de a veni în ajutorul consumatorului în sensul de a-i facilita acestuia alegerea corectă a produselor alimentare şi, astfel, de a-l stimula să aibă o alimentaţie echilibrată nutriţional.

Este o soluţie care ar veni în ajutorul multor consumatori români, în sensul informării corecte asupra conţinutului alimentelor pe care le mânăncă, mai ales că procentele privitoare la obezitate sunt din ce în ce mai alarmante.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră