Medici de la Bucureşti, în judeţul Argeş, şi medici de la Stockholm, la Bucureşti

18 Feb 2016 | scris de Magda Marincovici
Medici de la Bucureşti, în judeţul Argeş, şi medici de la Stockholm, la Bucureşti

Din ordinul ministrului Sănătății, în cursul zilei de ieri secretarul de stat din Ministerul Sănătății, dr. Victor Strâmbu, s-a deplasat la Spitalul de Pediatrie Pitești, împreună cu directorul DSP Argeș. Au fost evaluate protocoalele terapeutice și patologia existentă în secții. În urma acestei vizite, s-a decis ca, astăzi, șefa secției de gastroenterologie de la Spitalul Marie Curie să meargă la Spitalul de Pediatrie din Pitești pentru a acorda sprijin medicilor de acolo în gestionarea cazurilor de boală diareică.

În același timp, o echipă de epidemiologi de la Istitutul Naţional de Sănătate Publică va fi, astăzi, în județul Argeș pentru a continua ancheta în gospodăriile de unde provin copiii cu sindrom hemolitic uremic (SHU), inclusiv la vecinii acestora.

O echipă de experții internaționali de la Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile va sosi astăzi la ora 15:30 în București. Echipa de experți străini va acorda sprijin în acheta cazurilor de îmbolnăvire.

 

Laptele praf nu e contaminat

La Spitalul Marie Curie se mai află internați 7 copii, după ce unul dintre copii a fost externat astăzi. Dintre cei 4 copii aflați în secția de nefrologie, 2 sunt încă dializați peritoneal.

La cei 3 copii aflați la terapie intensivă nu au intervenit modificări în starea de sănătate în ultima zi.

Astăzi au fost obținute rezultate de la noi probe de lapte praf recoltate din două locuințe, care au ieșit conforme.

De asemenea, tot astăzi avem rezultatele de sterilitate din secțiile de pediatrie ale Spitalului de Pediatrie din Pitești, care sunt conforme cu standardele în vigoare.

Numărul cazurilor de boală diareică raportate în țară sunt în media obișnuită și nu au legatură cu cazurile de SHU internate la Marie Curie.

Ministerul Sănatatii face în continuare toate demersurile necesare depistării cauzelor care au dus la îmbolnăvirea copiilor cu SHU.

Pe site-ul MS sunt publicate măsurile de prevenire a îmbolnăvirii cu SHU.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră