Prof. dr. Alexandru Rafila explică de ce nu ştim care este cauza diareei severe a copiilor din Argeş

17 Feb 2016 | scris de Magda Marincovici
Prof. dr. Alexandru Rafila explică de ce nu ştim care este cauza diareei severe a copiilor din Argeş


Prof. dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii de Microbiologie, a mai anunţat că va fi iniţiată o investigaţie epidemiologică în judeţul Argeş, în localităţile de unde au fost aduşi copiii diagnosticaţi cu sindromul hemolitic uremic.

În legătură cu identificarea cauzei, prof. dr. Rafila a dat exemplul Germaniei, unde, în 2011, după 72 de zile, abia  s-a ajuns la o concluzie neclară.  "Când a fost incidentul din Germania, a durat 72 de zile și această investigație nu a dat un rezultat clar. Prima dată au spus că sunt castraveții din Spania, după aceea roșiile din Grecia, la sfârșit au fost germenii de porumb din Egipt, care ar fi fost împachetați de un lucrător, care era purtător al acestui microorganism și prin mâna căruia ar fi trecut cerealele consumate în jumătate din Germania. Nu suntem acum presați de timp. Dacă E.coli există în gospodăria cuiva, care, știu eu, are o microproducție pentru produse alimentare pe care le împarte cu vecinii sau familia, cu siguranță că se va găsi sursa acestei infecții", a spus prof. dr. Alexandru Rafila.

Amenzi la Spitalul de Pediatrie Piteşti
Amalia Șerban, director în Ministerul Sănătății, a anunţat, miercuri, amenzile aplicate la Spitalul de Pediatrie Pitești pentru neraportarea cazurilor la timp și pentru triajul necorespunzător. Managerul Spitalului de Pediatrie Pitești a primit o amendă de 1.000 de lei şi o asistentă șefă, 500 de lei.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră