Epidemia de gripa din iarna trecuta a provocat 18.300 de decese, in Franta

23 Mai 2015
Epidemia de gripa din iarna trecuta a provocat 18.300 de decese, in Franta
Epidemia de gripa la care a trebuit sa facem fata iarna trecuta in spitale a fost una deosebita atat prin durata – noua saptamani -, cat si prin virulenta, anunta Institut National de Veille Sanitaire din Franta. Gripa a provocat 18.300 de decese, cele mai multe inregistrate din 2006. 90% dintre persoanele decedate aveau varste peste 65 de ani.
Acest bilant sever este pus pe seama vaccinului care, in acest sezon gripal, nu s-a dovedit suficient de eficient din cauza mutatiei virusului gripal.  Sunt necesare aproximativ sase luni pentru a produce vaccinul si deci Organizatia Mondial a Sanatatii poate lua decizia in privinta celulei suse care va fi folosita la vaccin cel mai tarziu in luna martie. In acest interval (martie – lunile de iarna) se pot intampla multe.
Este posibil, uneori, ca susele sa evolueze in mod defavorabil pentru oameni si vaccinul sa le nu mai asigure protectia, explica doctorul Daniel Levy-Bruh, de la Institut National de Veille Sanitaire .
Totutsi, medicii ne recomanda sa ne vaccinam. Deoarece vaccinul antigripal a reusit sa evite, potrivit estimarilor, moartea a 3.000 de persoane, anunta Franceinfotv. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră