Elixirul vieții, din Munții Rodnei. Apa cu aur și argint

16 Sep 2019 | scris de Bianca Maria Drug
Elixirul vieții, din Munții Rodnei. Apa cu aur și argint

Se spune că ar fi capabilă să vindece toate bolile şi că ar avea proprietăţi regenerante şi întineritoare. Din păcate pentru noi, ia drumul străinătăţii.

În localitatea Maieru din județul Bistrița-Năsăud, situată la poalele Munților Rodnei, populația se alimentează cu apă pentru băut de la o cișmea improvizată de administrația locală chiar în vecinătatea primăriei, dar care provine dintr-un izvor apărut într-o zonă cu marmură. Oamenii îi spun „apa de aur” și sunt încredințați că are proprietăți vindecătoare, relatează Radio Cluj.

Sunt foarte puţine izvoare în lume care conţin particule de aur coloidal. Din fericire, unul se află pe teritoriul comunei Maieru, şi a fost descoperit în urmă cu şapte ani de către o familie din Banat care căuta marmură. 

Familia Bucovan a decis să trimită mostre din apa izvorului la teste în străinătate. De la Institutul Frezenius din Germania, li s-a spus că apa este magnezică, uşor mineralizată şi conţine particule de aur coloidal şi nu îngheaţă niciodată.

În urma descoperirii, Mihai Bucovan a cumpărat terenul din Maieru, a scos o licenţă de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) şi a devenit, astfel, proprietarul izvorului, scrie timponline.ro.

„Apa de aur” a fost botezată  „Dora”, este captată într-un bazin, îmbuteliată în recipiente din sticlă şi exportată în Austria ca apă de izvor pentru care nu este nevoie de prea multe autorizaţii. Ea se găsește și de vânzare în România, inclusiv online, la cel mai mare vânzător de acest gen de pe piață.

Sunt suficiente avize de la Direcţia de Sănătate Publică şi de la Apele Române. 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră