Bacteria care sperie planeta, rezistentă la toate antibioticele

04 Aug 2016 | scris de Magda Marincovici
Bacteria care sperie planeta, rezistentă la toate antibioticele

Această suşă, purtătoare a genei mcr-1 (gena ultra-rezistentă), este considerată de specialiştii americani ca fiind una dintre cele mai mari ameninţări la adresa sănătăţii publice. Ea a fost identificată iniţial pe sol, în SUA, la un pacient suferind de o infecţie urinară, după care, recent, a fost descoperită în Europa şi în China, la oameni şi animale.

Potrivit publicaţiei Le Quotidien du Medecin, cu o rata de deces ce poate ajunge până la 50%, mcr-1 rezistă la toate antibioticele, inclusiv la colinstină, medicament ce reprezintă ultima soluţie pentru combaterea bacteriilor super-rezistente la antibiotice. 

Este un antibiotic vechi, dar singurul eficient contra bacteriilor extrem de rezistente, spune directorul Centrului din SUA pentru controlul şi prevenţia bolilor (CDC). 

Unul dintre specialiştii care a identificat această suşă pe solul american spune că fenomenul rezistenţei la acest antibiotic vital este extrem de îngrijorător.

Le Quotidien du Medecin reaminteşte că, anual, în Franţa, aproximativ 15.000 de pacienţi fac infecţii cauzate de această bacterie multi-rezistentă şi că 12.500 îşi pierd viaţa. 

 

 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră