Două noi cazuri de gripă aviară, în crescătoriile din Franţa

01 Dec 2015 | scris de Magda Marincovici
Două noi cazuri de gripă aviară, în crescătoriile din Franţa

Acest anunţ vine după ce, miercuri săptămâna trecută, a fost semnalată prezenţa unei suşe de gripă aviară H5N1, înalt patogenă la păsări, într-o curte din acelaşi departament.

„Acest virus este contagios pentru păsări, nu pentru om. Trebuie foarte repede să scurtcircuităm transmiterea lui, a spus prefectul departamentului Dordogne, Christophe Bay, citat de Franceinfotv.

Prelevările, efectuate în cadrul măsurilor de supraveghere prevăzute în planul naţional de intervenţie sanitară de urgenţă activă după acest prim caz, au permis identificarea prezenţei suşelor de gripă aviară înalt patogenă pentru păsări în două crescătorii, se precizează într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

În prezent, are loc analizarea acestor suşe virale. Ministerul Agriculturii încă nu a furnizat informaţii despre aceastea.

Pentru a limita riscul transmiterii bolii, păsările din crescătoriile vizate au fost sacrificate, mai precizează acelaşi comunicat. De asemenea, în comunicat se mai subliniază că virusul gripei aviare nu este transmisibil la om, atunci când mănâncă carne de pasăre sau ouă.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră