Din luna martie: Tratamentul cu interferon free pentru hepatita C, stadiul F4

07 Feb 2017 | scris de Magda Marincovici
Din luna  martie:  Tratamentul cu interferon free pentru hepatita C, stadiul F4

Începând cu 1 martie, pe baza protocolului dintre CNAS şi Ministerul Sănătăţii, medicul specialist va putea prescrie tratamentul pentru hepatita C stadiul F4 cu interferon free, pentru F3 şi F2 fiind un program nou, a anunţat ministrul Sănătăţii.

"Până la sfârșitul lunii februarie, (...) se finalizează negocierile pentru contractele cost-volum rezultat pe hepatita F4, iar pentru celelalte tipuri, care intră acum, F3, F2 negocierile vor fi finalizate la mijlocul lunii martie. Oricum, începând cu 1 martie, urmare a desființării comisiilor de specialitate de la nivelul caselor de asigurări medicamentele vor putea fi prescrise de către medicul specialist, pe baza unui protocol elaborat de Casa de asigurări, în colaborare cu Ministerul Sănătății și comisiile de specialitate din minister, iar celelalte medicamente pentru F2 și F3 vor fi disponibile începând cu luna martie. Pentru F2, F3 este program nou. Pentru cele cu F4 începând cu 1 martie se vor putea prescrie", a precizat ministrul Sănătății.

Dan Zaharescu, directorul executiv al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), a anunţat că negocierile pentru tratamentul bolnavilor cu hepatită C sunt în curs de desfășurare.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră