Diete de slăbit care te bagă rapid în spital!

27 Iun 2017
Diete de slăbit care te bagă rapid în spital!

Dorinţa nebunească de a slăbi cât mai mult şi cât mai repede a dus la apariţia unui număr apreciabil de diete-miracol. Din păcate, aceste diete nu sunt eficiente pe termen lung (efectul yo-yo) şi o parte dintre ele sunt chiar foarte periculoase. Iată cele mai riscante diete pe care ar fi bine să le evitaţi. De ce?

Dieta spleeping beauty diet
Principiul acestui regim e foarte comod: dormi ca să nu mănânci. Şi pentru asta ar fi suficient să foloseşti un somnifer pentru a te lăsa în braţele lui Morfeu spre a scăpa de tentaţia de a mânca. Riscurile sunt imense. Apar tulburări de comportament alimentar şi multiple carenţe. Nutriţioniştii avertizează că organismul încearcăsă se descurce, umblând la rezervele de grăsimi.  Dar, atenţie, şi acestea sunt limitate!
 

Supă de varză
Denumirea arată şi principiul: a mânca doar supă de varză timp de cel puţin şapte zile. Este un regim sever, cde înfometare, deoarece vine cu cel mult 800 de kcal, zilnic. Ca de altfel toate regimurile disociate, şi acesta măreşte riscul de carenţe (acizi graşi esenţiali, proteine, fier etc.). Acest regim afectează puternic sistemul muscular. Nutriţioniştii spun că acest regim este mai interesant pentru detoxifierea organismului -  pentru asta trebuie ţinut cel mult două zile – decât pentru a pierde în greutate. 
 

Dieta hiperproteică
Cu certitudine este printre cele mai cunoscute şi se bazează pe consumul exclusiv de proteine animale (carne slabă, ouă, brânză...) la principalele mese, timp de cinci zile. Riscul este legat de aportul excesiv de proteine şi de carenţa de vitamina C. Dacă pierderea în greutate este rapidă, masa musculară este afectată, existând riscul de tulburări de ciclu menstrual, tulburări renale şi hepatice, constipaţie, ocluzie intestinală.
 

Ţigară
Această dietă porneşte de la faptul că ţigara taie pofta de mâncare. Şi de aici s-a ajuns la aberaţia: a fuma un pachet pe zi pentru a scăpa de 200 kcal. Unele femei fumează chiar mai mult pentru a mânca mai puţin. Această aşa-zisă dietă vine la pachet cu mărirea riscului de boli cardiovascular, cancer pulmonar, îmbătrânirea prematură a pielii, infertilitate... 
 

Tenia
Este o dietă care dă fiori. El constă în implantarea în stomac a unui parazit, tenia, cu scopul de a mânca din alimentele găsite acolo. Evident medicilor li s-a interzis să implanteze acest parazit. Dar există pastile ce conţin ouăle parazitului, care se vând online. Lista cu riscuri este lungă: dureri abdominale, de cap, insomnii, carenţe de vitamine. Atenţie! Tenia este un parazit nefast pentru  viaţa omului!
 

Postul
Apă, ciorbe şi ceaiuri de plante şi cam atât. Şi acest regim s-a născut din ideea de detoxifiere a organismului. Aşadar, pe termen scurt este bun. Dar pe termen lung e periculos, deoarece provoacă scăderea alarmantă a nivelului lipidic, glucidic şi proteic. Fără un aport echilibrat de glucide lente, organismul oboseşte repede şi pentru a produce energie va apela la rezervele de grăsimi. Odată cu epuizarea rezervelor, se ajunge la pierderi de masă musculară. Pe termen lung, creşte riscul de carenţe de potasiu cu consecinţe asupra inimii: tahicardie, insuficienţă cardiacă.

 "Drunkorexia"
Acest regim porneşte de la ideea că alcoolul conţine suficiente calorii şi zahăr încât  să nu mai fie nevoie de alte alimente. Este un regim adorat de manechine tocmai pentru că le ajută să slăbească rapid. Totuşi, să nu ne îmbătăm, deoarece este un regim periculos care dăunează grav ficatului, pancreasului, poate provoca ulcere şi chiar dependenţă de alcool!

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră