Regimul Expres: bun pentru a arata bine in costumul de baie

14 Mai 2015
Regimul Expres: bun pentru a arata bine in costumul de baie
 Regimul Expres este destinat persoanelor care doresc sa scape rapid de cateva kilograme pentru a arata bine cu un anumit prilej, cum ar fi concediul la mare. Acest regim nu impune sacrificii majore, are o durata de doua saptamani si promite eliminarea a 3-4 kilograme. Se recomanda sa-l incepeti in week-end. Regimul expres este hipocaloric, variat si echilibrat. Iata cateva propuneri. Inainte de toate este bine sa stiti care sunt cantitatile recomandate la mesele principale: un meniu principal inseamna 100 – 120 g de carne slaba sau peste (sau 2 oua); legume proaspete la discretie; la fiecare masa, cruditati (legume crude, salate sau fructe proaspete, aproximativ 125 g); nu uitati lactatele (40 g de branza degresata sau iaurt light cu fructe; o felie de paine (30 g) sau 100-125 g de cartofi, paste, orez sau cereale fierte. Alimentele vor fi preparate prin fierbere si puteti folosi, zilnic, o lingura de ulei. Pentru asezonarea alimentelor sunt indicate sucul de lamaie, plantele aromate, otetul (maximum 2 lingurite la un preparat).

 La micul dejun: tartina din paine integrala (40g); 10 g de unt degresat sau o portie de branza cu putine grasimi; o ceasca (200 ml) de lapte degresat sau un iaurt light cu fructe; o jumatate de pomelo sau un pahar de suc de citrice; ceai sau cafea, la alegere, fara zahar, cu aspartam, daca doriti.

Un mic bol (cinci linguri de supa) cu cereale neindulcite; un iaurt sau 125 g de branza degresata sau 200 ml de lapte degresat; un mar curatat sau 150 g de capsune sau o piersica; ceai sau cafea fara zahar. La pranz: salata de castravete crud cu iaurt; carne de vita sau de pasare cu legume; jeleu de fructe sau fructe proaspete. Sau salata din ton, ou fiert, rosii cherry, salata verde, sparanghel, porumb boate; branza proaspata; o caisa.

La cina: ficat de pui la cuptor; fructe. Sau somon afumat, 2 cartofi mici fierti, salata verde, salata de fructe.

 


Alte stiri din Sanatate

Ultima oră