Dieta bulletproof, apreciată de vedete, criticată de nutriționiști

31 Aug 2018
Dieta bulletproof, apreciată de vedete, criticată de nutriționiști

Cafeaua ne poate ajuta să scădem în greutate, dar și să creștem performanțele intelectuale. 

Sunt principalele argumente ale unui regim extrem de apreciat în Statele Unite, chiar dacă medicii sunt sceptici. Dieta bulletproof (cafea antiglonț) se bazează pe o băutură capabilă să stimuleze activitatea creierului și care efect energizant, potrivit autorului acesteia.

Aceast băutură este un amestec de cafea fără micotoxine (ciuperci microoscopice, care apar în timpul fermentației), o lingură de unt și câteva picături dintr-un ulei pur.

Dimineața, se bea din acest amestec și pofta de mâncare scade imediat. Creierul beneficiază de energie care, de această dată, nu este furnizată de zaharuri și apetitul scade treptat, precizează Dave Asprey, cel care a conceput această bătură.

În plus, spune Dave Asprey, veți pierde în greutate pentru că metabolismul funcționează fără a mai simți nevoia de ronțai câteva ceva între mesele principale.

Lui Dave Asprey, american, stabilit în Canada, i-a venit ideea acestui regim după o călătorie, în 2004, în Tibet.

Acolo, Dave s-a resimțit din cauza altitudinii. El era slăbit, până când a băut un ceai cu unt de iac. Așa s-a convins că această băutură are efect energizant și i s-a părut normal să facă parte din regimul occidental.

În Statele Unite, unde o treime din locuitori suferă de obezitate, dieta bulletproof a fost adoptată de sportivi și de unele vedete ca Shailene Woodley, starul din pelicula Divergente, sau umoritul Jimmy Fallon.

Pe de altă parte, nutriționiștii sunt critici. Ei spun că acest regim poate funcționa ca oricare altul care reununță la unele alimente, remarcă Amy Schnabel, nutriționist la UCLA Los Angeles.

În plus, dieta bulletproof recomandă renunțarea la micul dejun, considerat de nutriționiști cea mai importantă masă zilnică. Nutriționiștii ne recomandă ca la micul dejun să mâncăm cereale sau pâine, ouă, lactate (proteine), fructe pentru fibre și vitamine, cafea sau ceai.

Citiți despre ce este dieta oloproteică

Citiți despre modul în care evoluează dieta oloproteică a Amaliei Năstase

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră