Un mod original de a avertiza lumea asupra pericolului depresiei : un tatuaj cu mesajul « Salvaţi-mă ! »

05 Sep 2015
Un mod original de a avertiza lumea asupra pericolului depresiei : un tatuaj cu mesajul « Salvaţi-mă ! »
 Pentru a alerta opinia publică asupra acestei suferinţe care nu este încă pe deplin cunoscută, tânăra a decis să-şi facă un tatuaj cu mesajul « Salvaţi-mă ! » (Save me). Este modul ei de a transmite toate necazurile pe care le suportă legate de această boală, adesea ignorată.

Bekah a postat două fotografii cu tatuajul şi un text : 

« Pentru mine, depresia înseamnă zile în care sunt tristă fără niciun motiv. Depresia înseamnă dimineţi când sunt incapabilă să mă dau jos din pat, când totul se prăbuşeşte. Depresia înseamnă a mânca foarte mult sau foarte puţin. Depresia înseamnă nopţi când plâng, deoarece mă simt bulversată, chiar dacă totul e bine. Depresia înseamnă golul pe care  îl simt permanent în stomac. Depresia înseamnă nevoia permanentă de a fi pe reţele de socializare, de jocuri video, de a viziona un film, o emisiune sau de a lucra tot timpul ceva, deoarece nu pot să facă faţă mai mult de trei minute propriilor mele gânduri. Depresia înseamnă plânsul, deoarece eu nu ştiu de ce mă simt inutilă, când ştiu că ar trebui să fiu fericită ».  

Beakh scrie despre depresie ca fiind o boală a minţii pe cât de severă, pe atât de desconsiderată, ruşinoasă, care poate afecta ar putea afecta pe orice într-un moment sau altul al vieţii.  

2 milioane de depresivi în România
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, depresia reprezintă principala cauză de boli şi hadicap în rândul tinerilor cu vârste între 10 şi 19 ani. În România, aproape 2 milioane de persoane suferă de depresie.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră