Depresia, primul simptom al bolii Parkinson

21 Mai 2015
Depresia, primul simptom al bolii Parkinson
 Un studiu de amploare, realizat in Suedia, demonstreaza ca tulburarile depresive ar putea contribui la aparitia bolii Parkinson. Potrivit autorilor studiului, cu cat depresia este mai severa cu atat riscul de boala neurodegenerativa este mai mare. Echipa profesorului Peter Nordstrom de la Universitatea Umea din Suedia a realizat un studiu pe un lot format din aproximativ 600.000 de persoane cu varste de peste 50 de ani. 140.000 de persoane din acest lot au fost diagnosticate cu depresie, intre 1987 si 2012.

Intregul lot de persoane a fost monitorizat circa 27 de ani. In decursul acestei perioade, cercetatorii au evidentiat ca riscul de boala Parkinson a fost de trei ori mai mare in grupul persoanelor diangosticate cu depresie. Ei au mai aratat ca, daca tulburarile depresive sunt severe, probabilitatea unei afectiuni neurodegnerative este mai mare.

Potrivit autorilor acestui studiu, asocierea intre depresie si boala Parkinson a fost descoperita tinandu-se seama si de alti factori de risc cum sunt consumul de droguri, abuzul de bauturi alcoolice, un traumatism cranian sau un accident vascular cerebral.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră