În prima săptămână din februarie, gripa a provocat opt decese

11 Feb 2016 | scris de Magda Marincovici
În prima săptămână din februarie, gripa a provocat opt decese

"Au fost comunicate 8 decese la cazuri de SARI (infecţie respirtorie acută severă), confirmate cu virusu gripal A (H1) pdm09. Acestea s-au înregistrat fie la vârste extreme (copil, în vârstă de o lună), fie la persoane având condiţii medicale pre-existente, nevaccinat gripal. 

Activitatea gripală evolueaza cu intensitate medie, în focare locale (municipiul Bucureşti având cel mai mare număr de îmbolnăviri) şi cu cazuri sporadice în unele judeţe, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute fiind mai crescută decât în săptămâna precedentă, dar încadrându-se în intervalul aşteptat.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripa clinică neconfirmată, IACRS şi pneumonii) a fost de 91.127, cu 14.5% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (106551) şi cu 1,7% mai mare faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă(89.591).

În prima săptămâna a lunii februarie, s-au inregistrat 35 cazuri de infecţie respiratorie acuta severă (SARI), cu 18 mai multe faţă de săptămâna precedentă şi cu 12 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a sezonului anterior. Până la data de 9 februarie, au fost confirmate, prin laborator, 220 de cazuri de gripă. 

 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră