De ce este bine să măncăm pepene galben

23 Iul 2015
De ce este bine să măncăm pepene galben
 Bun pentru potolirea setei, hipocaloric și foarte diuretic, pepenele galben ocupă un loc special în regimul alimentar al celor care țin la siluetă, scrie passionsante.be. Acest fruct furnizează doar 48 kcl/100 g, iar culoarea sa galben-portocalie dovedește conținutul ridicat de provitamina A (betacaroten).

Pepenele galben conține și vitamina C (25 mg/100 g), precum și fibre cu proprietăți laxative.

Alcătuit în proporție de 88% din apă și bogat în potasiu (300 mg/100 g), fructul are o pronunțată capacitate diuretică. Aceasta îl recomandă în lupta împotriva retenției de apă. În același timp, favorizează eliminarea toxinelor și stimulează sistemul renal. Nivelul glucidelor variază între 6 și 14%, constând îndeosebi în zaharoză. (M.C)

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră