Cum trăiește actorul Jean Reno cu o boală vicleană

31 Mai 2017 | scris de Magda Marincovici
Cum trăiește actorul Jean Reno cu o boală vicleană

În urmă cu 17 ani, actorul Jean Reno a aflat că suferă de diabet de tip 2. De atunci, el are un stil de viață special. Actorul are 68 de ani și zilnic se luptă cu această boală vicleană, cum o definește el. 

Recent, el a evocat această luptă pe site-ul L’Express, pentru a-i sensibiliza pe cititori să-i urmeze exemplul.

Din fericire, în cazul lui, diagnosticul a fost stabilit la un control de rutină, înainte ca boala să fie într-o fază avansată.

Jean Reno povestește că simptomele au apărut după un eveniment din viața lui pe care l-a calificat ”șoc psihologic”. Este vorba despre divorțul din 2011, când Reno s-a despărțit de Nathalie Dyszkiewicz, mama copiilor lui: Tom și Serena. 

”Credeți că trăiți normal, apoi vine o noapte când vă treziți de mai multe ori pentru a urina, aveți mereu senzația de sete, simțiți o oboseală inexplicabilă și, eventual, scăderea acuității vizuale”, explică actorul.

În cazul lui, la început a făcut tratament cu medicamente clasice, dar, în scurt timp, boala a evoluat. După un an și jumătate de la apariția bolii, făcea injecții cu insulină pentru reglarea nivelului glicemiei, explică actorul.

Jean Reno insistă asupra faptului că doar respectând recomandările medicilor, până acum el nu s-a confruntat cu complicațiile asociate cu diabetul.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră