Creierul produce un tip de zahăr letal!?

25 Feb 2017 | scris de Magda Marincovici
Creierul produce un tip de zahăr letal!?

Fructoza nu pătrunde în corp numai prin consumul de sucuri de fructe, biscuți și ciocolată. Cercetătorii de la Universitatea Yale (SUA) afirmă și creierul ar produce fructoză. Creierul ar converti propria sa sursă de energie în zahăr, care se știe că are efecte letale asupra corpului, transmite site-ul topsante. 

Studiul susține că persoanele care fac abuz de alimente grase și foarte dulci sunt expuse riscului de diabet, bolli cardiovasculare. 

Cercetătorii americani au scanat creierul a opt și diabet persoane cu o stare bună de sănătae atunci când primeau glucoză intravenos. Folosind un tip special de imagistică, ei au putut măsura concentrațiile de zahăr din creier. După numai zece minute, cercetătorii au observat o creștere a nivelului de glucoză în creier. După o oră și jumătate, inclusiv nivelul fructozei a crescut ușor. Cercetătorii vorbesc despre concentrația de fructoză provocată de reacțiile de la nivelul creierului, cunoscută sub numele de polioli. Astfel, glucoza, sursa de energie a corpului, este transformată într-un alt zahăr cunoscut sub numele sorbitol, care, ulterior, este convertită în fructoză.  

Prin acest studiu, demonstrăm în premieră că fructoza poate fi produsă în creierului omului, a declarat doctorul Janice Hwang, autorul principal al studiului. Arătând că fructoza din creier nu este rezultată exclusiv în urma consumului de alimente, demonstrăm că ea poate fi generată din orice alt tip de zahăr pe care-l ingerăm. 

Aceasta observație oferă o explicați suplimentară privind efectele fructozei asupra creierului.  Fructoza este un zahăr folosit în mod curent în industria alimentară. El este adăugat în băuturile îndulcite, siropuri, miere, sucuri și în dulciurile preparate industrial. 

În stare naturală, fructoza se găsește în fructe. Dar fibrele din compoziția fructelor încetinesc mult absorbția zahărului și neutralizează efectele negative asupra organismului, potrivit unei recente cercetări realizate de specialiștii spanioli. 

 

SHARE

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră