CORONAVIRUS. Cinci morți în Italia, numărul contaminărilor e în creștere

24 Feb 2020
CORONAVIRUS. Cinci morți în Italia, numărul contaminărilor e în creștere

O a cincea persoană a decedat în Lombardia, în nordul Italiei, după ce a fost infectată cu coronavirus, în timp ce numărul cazurilor confirmate de contagiere a ajuns la 219, a informat marţi şeful Protecţiei Civile, Angelo Borrelli, într-o conferinţă de presă, informează EFE, preluată de agerpres.ro.

Vestea despre cea de-a cincea victimă survine după ce tot luni autorităţile au anunţat decesul unui bărbat în vârstă de 84 de ani în spitalul Ioan XXII din Bergamo, în Lombardia.

Celelalte trei victime erau o femeie care a murit în provincia Cremona, un bărbat în vârstă de 78 de ani din Vo' Euganeo, în provincia Padova (în Veneto), şi o femeie de 77 de ani, în Codogno, căreia i s-a detectat prezenţa virusului în urma autopsiei.

Autorităţile nu au oferit detalii despre cea de-a cincea victimă, însă presa italiană a relatat, potrivit Reuters, că era vorba despre o persoană în vârstă de 88 de ani.

Pe de altă parte, autorităţile din Mauritius, stat insular din largul coastelor continentului african, în sud-vestul Oceanului Indian, i-au blocat pe unul dintre aeroporturile din ţară pe pasagerii aflaţi la bordul unui avion al companiei Alitalia, care venea din Italia, de teama infectării cu coronavirus. Potrivit AFP, avionul companiei Alitalia decolase din Roma.

Ministerul de Externe italian a confirmat că avionul este blocat şi a dat asigurări că se află ''în contact permanent cu compania Alitalia şi cu ambasada din Pretoria'', Africa de Sud, care deserveşte şi Mauritius, pentru a oferi asistenţă italienilor de la bordul aparatului de zbor.

Potrivit presei, autorităţile africane au blocat debarcarea din avion a circa 300 de pasageri şi îi vor lăsa să intre în Mauritius doar pe cei care provin din regiuni cu risc scăzut de infecţie cu coronavirus. Astfel, au fost identificaţi circa 70 de pasageri care proveneau din Lombardia şi Veneto, care au rămas în avion şi care vor fi obligaţi fie să intre în carantină, fie să se întoarcă în Italia. Restul au fost lăsaţi să intre în Mauritius.

În fine, un autocar care provenea din Milano a fost blocat luni dimineaţa în autogara Lyon-Perrache din Franţa (centru-est) din cauza suspiciunii de coronavirus, au declarat pentru AFP surse concordante. Poliţia a fost însărcinată cu stabilirea unui perimetru de securitate în jurul autocarului, unde pasagerii sunt obligaţi să rămână, a afirmat un purtător de cuvânt al Direcţiei departamentale de securitate publică.

Potrivit portalului de informaţii LyonMag, unul dintre şoferii autocarului, de naţionalitate italiană, a fost cuprins de un acces violent de tuse, fiind evacuat cu o ambulanţă şi dus la spital pentru analize.

Autocarul este operat de compania Flixbus şi a plecat din Milano, a avut opriri în Torino şi Grenoble şi ajunsese la Lyon, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al societăţii de transport.

UPDATE

O evidență a ultimelor cifre raportate de autoritățile naționale de sănătate, publicată de Associated Press, arată că sunt 2.592 de decese în China și aproximativ 77.150 de cazuri confirmate, cele mai multe în provicia centrală Hubei.

Alte state și regiuni care au raportat decese sunt:

  • Iran: 43 de cazuri înregistrate, 12 decese
  • Hong Kong: 74 de cazuri, 2 decese
  • Coreea de Sud - 833 de cazuri, 7 decese,
  • Italia - 152 de cazuri confirmate, 4 decese
  • Japonia: 838 de cazuri, fiind incluse cele 691 de persoane infectate, aflate la bordul navei de croazieră ancorate în portul Yokohama, 4 decese raportate,
  • Taiwan - 28 de îmbolnăviri, 1 deces,
  • Franța - 12 cazuri, 1 deces,
  • Filipine - 3 cazuri, 1 deces.

Alte state europene, precum Germania, Marea Britanie, Belgia, Spania, dar și Statele Unite, Australia și Canada au raportat cazuri de coronavirus.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră