Conf. dr. Carmen Orban: În ultimele 24 de ore la Institutul Clinic Fundeni: 593 de internări și 35 de intervenții chirurgicale

14 Sep 2017 | scris de Magda Marincovici
Conf. dr. Carmen Orban: În ultimele 24 de ore la Institutul Clinic Fundeni: 593 de internări și 35 de intervenții chirurgicale

Obiectivul fundamental al echipei de profesioniști de la Institutul Clinic Fundeni este salvarea pacienților, în ultimelor 24 de ore, aici realizându-se 35 de intervenții chirurgicale.

”Ca să facem un bilanţ al ultimelor 24 de ore, putem spune aşa: am avut 754 de prezentări ale pacienţilor, 593 de internări, 35 de intervenţii chirurgicale şi 441 de externări”, a declarat, în deschiderea „Zilelor Institutului Clinic Fundeni” (14-17 septembrie), conf. univ. dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni.
La cei 58 de ani de activitate și numeroare premiere medicale, la Institutul Clinic Fundeni, zilnic, sunt înregistrate, în medie 193 de cazuri de spitalizare de zi, aproximativ 148 de cazuri de spitalizare continuă, pacienți acuți și cronici din toată țara, aproape 115 de consultații în camera de gardă și 72 de consultații în ambulator. 

”Mulțumită echipei de profesioniști: personal medical și administrativ deopotrivă, pentru care sănătatea pacienților este 'cauza' pentru care luptă zi de zi, reușim, aici, în Institutul Clinic Fundeni să atingem obiectivul fundamental pentru care am ales acest drum profesional: să salvăm oameni, să salvăm vieți", a subliniat conf. dr. Orban. 

De la începutul acestui an și până în luna septembrie, în cele trei centre de transplant ale Institutului — Centrul pentru Uronefrologie și Transplant Renal, Centrul de Hematologie și Transplant Medular, Centrul pentru Boli Digestive și Transplant Hepatic — au fost realizate 222 de transplanturi. Astfel, în perioada 1 ianuarie — 31 august 2017, echipele de profesioniști, coordonate de profesori doctori cu reputație internațională, au efectuat: 46 de transplanturi renale, 135 de transplanturi de celule stem hematopoietice, respectiv 41 de transplanturi hepatice. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră