Miracol: Povestea unei femei care s-a trezit din comă, cu doar câteva clipe înainte de a fi debranșată de la aparate

10 Mar 2016 | scris de Magda Marincovici
Miracol: Povestea unei femei care s-a trezit din comă, cu doar câteva clipe înainte de a fi debranșată de la aparate


Pentru a pune punct suferințelor, familia și-a dat acordul ca Lyndee să fie debranșată de la aparatele care o țineau în viață. Miracol! Lyndee s-a trezit doar cu câteva clipe înainte de intervenția medicilor.

Lyndee a fost găsită inconștientă, luna trecută, de către Steven, fiul ei. A fost dusă la spitalul din Phoenix (Arizona), unde femeia a rămas în comă 12 zile. Starea ei era fără speranță, potrivit medicilor. Știind că nu mai există nici o speranță de ameliorare, familia acestei mame de 45 de ani a decis să-i scurteze suferințele. Înainte de această dramă, Lyndee anunțase că, dacă i se întâmplă ceva, ea este de acord să-și doneze organele.
Pe rând, fiecare membru al familiei a stat lânga Lyndee pentru a-și lua rămas bun. Cuvinte blânde, sărutări de adio... de la fiecare membru al familiei. Și când a sosit momentul debranșării de la aparate, s-a produs un miracol. Lyndee s-a trezit.

Lyndee a mărturisit la canalul amerian CB5: Îmi amintesc cum apropiații mei îmi vorbeau și știu că nepoțica mea chiar mi-a citit un cuvânt. Medicii le-au spus membrilor de familie că voi fi agitată în timpul debranșării. Eram nervoasă. Nu mă puteam mișca. Nu puteam vorbi. Îmi amintesc cum un medic mi-a deschis ochii, explicând familiei mele că nu mai reacționez la nimic...

Sunt o luptătoare
Este incredibil: Lyndee îi auzea pe cei din familia ei când  îi vorbeau fără a avea puterea de a le răspunde. În capul meu, tot ceea ce eu spuneam era clar, dar nu și pentru cei din jur. Dar cuvintele partenerului ei au readus-o la viață. Îmi doresc ca tu să lupți, i-a spus acesta. Atunci Lyndee a pronunțat aceste cuvinte: Sunt o luptătoare.

După ce a ieșit din comă, starea ei s-a îmbunătățit rapid.

O priveam și mi-a spus bună ziua, spune fiica ei, Amanda.

Lyndee spune că, în aceste situații, apropiații trebuie să-i vorbească  fără întrerupere pacientului. Nu-l abandonați! – a mai spus Lyndee, la canalul american CB 5.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră