CNAS: Tratament fără interferon pentru 12.000 de pacienți cu hepatita C în diverse stadii

07 Iun 2017 | scris de Magda Marincovici
CNAS: Tratament fără interferon pentru 12.000 de pacienți cu hepatita C în diverse stadii

În cadrul  terapiei hepatitelor C în diverse stadii,12.000 de pacienți vor putea face tratament fără interferon, comparativ cu 5.000 anul trecut, a anunțat Marian Burcea, președinele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). 

"Prin Legea bugetului din 2017 s-au alocat peste trei miliarde de euro pe contractele cost-volum și cost-volum-rezultat. În cadrul programelor cost-volum și cost-volum-rezultat, în terapia hepatitelor C în diverse stadii — 12.000 de pacienți față de 5.000 cât au fost anul trecut. Programul funcționează. Avem în portofoliu 12.000 de pacienți pe diverse terapii în cazul hepatitei C și post-transplant", a precizat, miercuri, președintele CNAS, la  conferința "Piața neagră a medicamentelor și criza din piața pharma". 

Fondurile alocate de Casă anul trecut pentru tratamentele medicamentoase în ambulatoriu au fost de aproape 1,8 miliarde de euro, ceea ce reprezintă aproximativ 33% din fondul de sănătate.

"Pentru anul în curs a fost prevăzută o creștere de peste 24% a sumei alocate medicamentelor utilizate în cadrul programelor naționale de sănătate, ceea ce înseamnă o cifră destul de importantă în acest context", a mai precizat președintele CNAS. Odată cu renunțarea la comisiile terapeutice din cadrul CNAS s-a facilitat accesul mai rapid al pacienților la tratamente. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră