Cinci alimente care reduc pofta de mâncare încă de la micul dejun

24 Sep 2015
Cinci alimente care reduc pofta de mâncare încă de la micul dejun
Abia ați ajuns la birou și deja vă este foame. Vă intrebați cum este posibil, că doar ați mâncat de o oră.  

Alegeți repede paste, burger sau ciocolată și aveți impresia că ați rezolvat problema, însă kilogramele încep să se adune.

Conform experților în nutriție ai revistei germane Focus, cinci alimente nu ar trebui să lipsească de la un mic dejun sănătos, care să stopeze senzația de foame pe o durată mai lungă și chiar să vă ajute să pierdeți în greutate.

Fulgi de ovăz

Cine mizează la micul dejun pe un musli cu fulgi de ovăz a câștigat din start. Datorită conținutului ridicat de proteine și a complexității carbohidraților saturați, fulgii de ovăz conțin magneziu și administrează celulele cu suficient oxigen. Ele ajută și la arderea grăsimilor.

Brânză de vaci

Proteinele din brânza de vaci și iaurt cresc doar treptat nivelul glicemiei și îl țin constant câteva ore. Gradul de saturație este ridicat. Este imposibil să apară din senin o poftă acută de mâncare. Încă un avantaj: corpul poate transforma cu greu proteinele din alte alimente în grăsimi.

Grapefruit

Substanțele amare din grapefruit favorizează arderea grăsimilor din organism. Mai mult, ele scand nivelul insulinei și al colesterolului. Pectinele dau o senzație de saturație în stomac. Un pahar de suc de grapefruit înainte de masă și efectul este garantat.

Pâinea din cereale integrale

Gradul lor de saturație este mult mai mare decât în cazul produselor din făină albă, iar efectul este mai lung. Un mic dejun cu pâine din cereale integrale asigură absența poftei de mâncare până la masa de prânz.

Ouă


Sunt recomandate, cu condiția să fie consumate fierte și tari. Conținutul de proteine asigură absența poftei de mâncare pe o lungă durată de timp. Ouăle conțin mult zinc, care menține stabilitatea nivelului de glicemie și evită apariția poftei de mâncare. (I.D)

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră