RECORD. 50% dintre intervenţiile chirurgicale cardiace din ţara noastră sunt efectuate la Institutul „CC Iliescu”

29 Sep 2015
RECORD. 50% dintre intervenţiile chirurgicale cardiace din ţara noastră sunt efectuate  la Institutul „CC Iliescu”
În ţara noastră, jumătate din intervenţiile de chirurgie cardiacă şi peste 80% din intervenţiile de chirurgie vasculară sunt rezolvate la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „C.C. Iliescu” din Bucureşti, spune prof. dr. Şerban Bubenek, managerul Institutului.

De altfel, în ultimii cinci ani, a crescut, în mod considerabil, numărul pacienţilor din toată ţara care se adresează acestui institut. "Am ajuns în ultimii cinci ani să rezolvăm peste 50% din intervențiile de chirurgie cardiacă din România, peste 80% din intervențiile de chirurgie vasculară din România. (...) Pentru chirurgia cardiacă de urgență facem cam 75% din urgențele din toată țara, iar pentru chirurgia vasculară de urgență cum ar fi anevrismele de aortă facem tot cam 75%. Din păcate, această adresabilitate a crescut pe seama subdezvoltării și deteriorării accentuate a activități altor centre dedicate patologie cardiovasculare", a afirmat medicul.

Şi, totuşi, reputaţii medici ai Institutului „CC Iliescu” profesează într-o clădire cu rism seismic ridicat, aspect cunoscut de autorităţi de mai bine de zece ani.
Managerul institutului, prof. dr Șerban Bubenek, speră ca, în curând, să fie aprobată o hotărâre de guvern care are ca obiect construirea unui spital în curtea institutului din fonduri de mediu.


 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră