Cea mai grasă femeie din lume: Cântărea aproape o jumătate de tonă şi după trei luni de tratament a ajuns la 176,6 kg!

04 Mai 2017 | scris de Magda Marincovici
Cea mai grasă femeie din lume: Cântărea aproape o jumătate de tonă şi după trei luni de tratament a ajuns la 176,6 kg!

Egipteanca, ştiută ca fiind cea mai grasă femeie din lume cu ale ei 550 de kilograme, va părăsi India, unde a fost operată, pentru a continua tratamentele în Emiratele Arabe Unite, transmite site-ul BFMTV.com.

Eman Ahmed Abd El Aty cântărea aproape o jumătate de tonă atunci când a venit la Bombay, în luna februarie anul acesta, când a fost diagnosticată cu elefantiazis, o boală care provoacă inflamarea membrelor şi a altor părţi ale corpului. Cu ajutorul unui regim alimentar lichid şi a chirurgiei bariatrice, femeia a pierdut 323 de kilograme în doar trei luni. 
Totuşi, Eman Ahmed Abd El Aty cântăreşte, în prezent, 176,6 kilograme. Ea părăsit spitalul pentru a fi transferată la Abu Dhabi, unde, aproximativ un an, va face psihoterapie  la Spitalul VPS Burjeel, au anunţat medicii. 

Diabet, hipertensiune şi insomnie
Am adus din Italia o targă hidraulică pentru a o transporta pe Eman, care va fi însoţită de medic, asistente şi infirmiere, a precizat pentru AFP Sanet Meyer, responsabil cu transferurile medicale la VPS Burjeel. Povestea acestei femei din oraşul Alexandria este uimitoare. Până la internarea în spitalul din Bombay, ea nu a mai ieşit din casă de aproape 25 de ani. Şi, iată, povestea ei l-a emoţionat pe un chirurg indian care i-a propus să o opereze. Din cauza sutelor de kilograme, femeia a avut un atac de cord şi suferă de diabet, hipertensiune şi insomnie. Ea nu poate vorbi corect şi este parţial paralizată. Intervenţiile chirurgicale de reducere a greutăţii sunt din ce în ce mai frecvente în India, unde obezitatea tinde să devină un fenomen mai ales în zonele urbane. 

 

 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră