Sondaj IRES: Ce spun românii despre legea vaccinării

30 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Sondaj IRES: Ce spun românii despre legea vaccinării

Majoritatea românilor şi-ar vaccina copiii, dar nu sunt de acord cu sancţiunile prevăzute de proiectul legii privind vaccinarea obligatorie, elaborat de Guvern, aflat în dezbatere publică, arată un sondaj IRES.

36% dintre adulţii care au răspuns sondajului cred că părinţii care nu-şi vaccinează copiii ar trebui amendaţi, 33% că ar trebui să plătească tratamentul copiilor în cazul în care aceştia se îmbolnăvesc, arată sondajul IRES, conform TVR .

O cincime dintre cei chestionaţi sunt de părere că micuţii nu ar trebui primiţi în colectivitate dacă nu sunt vaccinaţi, iar 11% susţin că părinţii ar trebui acuzaţi de rele tratamente dacă nu-şi imunizează copiii - adică varianta pe care o propun autorităţile în legea vaccinării. Această infracţiune se pedepseşte conform Codului penal cu închisoare de la 3 la 7 ani.

Sondajul mai arată că 83% dintre români sunt de acord cu imunizarea copiilor. După ce legea va intra în vigoare, la înscrierea copiilor în colectivitate, părinţii trebuie să prezinte o adeverinţă din care să reiască schema completă de vaccinare.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră