UPDATE: Spitalul "MS Curie": Doi copii externaţi şi unul în stare extrem de gravă

16 Feb 2016 | scris de Magda Marincovici
UPDATE: Spitalul
Ceilalţi  copii din terapie intensivă sunt într-o stare „statisfăcătoare”. 
 
Denis Stănescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „MS Curie”, spune că alţi şase copii sunt în secția de nefrologie, din care trei continuă să facă dializă. Dintre ceilalți trei, care nu fac dializă și care sunt cu funcția renală reluată, doi sunt într-o stare mai bună și se pregătesc de externare.
 
Copiii care vor fi externați vor beneficia de analize periodice și vor fi ținuți sub control. 
 
Potrivit doctorului Tăbăcaru, se pare că am atins vârful în acest val de  infecţii. 
 
În aproape 90% dintre cazuri nu se depistează cauza
 
În privinţa cauzelor acestor infecţii, doctorul Tăbăcaru consideră că „s-ar putea să dureze foarte mult, este posibil chiar să nu se descopere, ceea ce este perfect explicabil din punct de vedere medical”.
 
Să presupunem că, undeva, într-un curs de apă, timp de câteva ore, un animal aduce o cantitate de microbi, contaminând apa. Şi, în acest răsptimp, câţiva copii s-au bălăcit în acea apă. Dintre aceştia, unii se infectează şi dintre aceştia, doar unii se îmbolnăvesc, şi dintre aceştia, unii este posibil chiar să piară”, exemplifică doctorul Tăbăcaru. De altfel, domnia sa consideră că a fost o aberaţie căutarea cauzei în portocale.    
 
Este o opinie împărtăşită şi de prof. dr. Mihaela Bălgrădean, şeful secţiei pediatrie din cadrul Spitalului „MS Curie”. "Este foarte greu și va fi extrem de greu să dovedim cauza exactă a acestei boli. Boala are toate semnele ei clinice și o etichetăm ca atare. Poartă acest nume, îi cunoaștem toate manifestările clinice, îi cunoaștem toate manifestările de laborator, însă în aproape 90% din cazuri, în toată lumea asta mare, nu se depistează cauza. Este greu de depistat pentru că boala începe cu o perioadă de incubație, după aceea cu o perioadă de diaree și deja se pierde foarte mult timp în care germenele ca atare nu mai există. Există numai toxina lui, care este responsabilă de dramatismul acestei boli", a explicat prof. dr. Bălgrădean.
 
 
 
 
 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră