Care sunt țările cu consum mare de calorii

12 Dec 2015 | scris de Magda Marincovici
Care sunt țările cu consum mare de calorii


Consumul de calorii este în creștere în țările occidentale și unele țări asiatice, în timp ce obezitatea și supraponderea fac aproape 3 milioane de victime în fiecare an, avertizează Organizația Mondială a Sănătății.


Potrivit unui studiu realizată de OCDE, în unele țări, aportul de calorii este depășit în medie cu 500 de calorii. Necesarul caloric zilnic mediu pentru un bărbat este de aproximativ 2.500 de calorii și pentru o femeie, de 2.000 de calorii. Dar, potrivit acestui studiu, aportul caloric este depășit în majoritatea țărilor din Occident.

În capul listei din raportul OCDE se află Austria, cu o medie de 3.769 calorii zilnic/locuitor, urmată la o diferență mică de SUA, unde 33,3% dintre bărbați și 35,8% dintre femei suferă de obezitate.

Dar consumul mare de calorii nu trebuie neapărat confundat cu obezitate. Astfel, Belgia, care împarte același loc cu SUA în privința aportului caloric, are o rata a obezității mult mai scăzută (10%). În schimb, Mexicul are o rata a obezității foarte mare, dar are un consum caloric mult mai mic comparativ cu multe țări care au participat la acest studiu.

În Regatul Unit, Irlanda, Europa Occidentală și America de Nord sunt zone în care se înregistrează o depășire a aportului caloric recomandat.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră