Cardul naţional de sănătate devine obligatoriu de la 1 septembrie

25 Aug 2015
Cardul naţional de sănătate devine obligatoriu de la 1 septembrie
Serviciile medicale în sistemul public de sănătate vor fi acordate asiguraților cu vârsta de peste 18 ani în baza cardului național de sănătate începând cu 1 septembrie 2015.  Cardul naţional de sănătate devine astfel obligatoriu de la 1 septembrie. Autorităţile anunţă, însă, că acordarea serviciilor medicale urgente nu este condiţionată de prezentarea lui.

În schimb, în cazul afecţiunilor cronice, pacienţii vor fi nevoiţi să îl folosească la toţi furnizorii, de la medic, la farmacist, scrie rador.ro.

Românii care nu şi-au activat până acum cardul de sănătate o pot face în orice moment, chiar şi după 1 septembrie.

Asigurații pe numele cărora a fost tipărit cardul, dar din diverse motive nu au intrat încă în posesia lui, trebuie să se adreseze casei de asigurări în evidența căreia se află pentru a solicita eliberarea cardului de sănătate.

Numărul cardurilor de sănătate care mai sunt de distribuit la nivel național se ridică la 225.000, iar aproape 10.000 de carduri au fost solicitate dar au rămas neridicate, a declarat marți, într-o conferință de presă, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea. (M.C)

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră