În lupta cu cancerul, familia este principalul sprijin al românilor

30 Mai 2016 | scris de Magda Marincovici
În lupta cu cancerul, familia este principalul sprijin al românilor

"În acest moment, pacienţii români cu cancer au acces gratuit la mai puţin de 15% dintre medicamentele aprobate, în perioada 2006-2015, de Agenţia Europeană a Medicamentului", declară dr. Marius Geantă, preşedintele Centrului pentru Inovaţie în Medicină (InoMed).

Românii consideră că principalul sprijin în lupta cu cancerul este familia (46,3%), urmată de noile tehnologii (inclusiv medicamentele şi echipamentele medicale de ultimă generaţie, 30,1%) şi de medici (16,5%), în timp ce numai 1% consideră că autorităţile reprezintă principalul sprijin în cazul unui diagnostic de cancer.

"Ministerul Sănătăţii are o cotă de încredere de numai 39% şi doar spitalele publice se află mai jos în acest clasament (35%), cu menţiunea că datele au fost colectate înainte de criza dezinfectanţilor. La polul opus, se află încrederea în medici, 66% dintre români afirmând că au încredere mare şi foarte mare în doctori. Un alt aspect important relevat de studiu este că 9 din 10 pacienţi cu cancer se declară mulţumiţi de medicul oncolog curant", afirmă dr. Marius Geantă.

 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră