În curând, în Uniunea Europeană, un nou medicament prescris în cancerul colorectal cu metastaze

09 Mar 2016 | scris de Magda Marincovici
În curând, în Uniunea Europeană, un nou medicament prescris în cancerul colorectal cu metastaze

Noul medicament (Lonsurf®) combină trifluridina, care împidică înmulţirea celulelor tumorale, asociat cu tipiracil, o substanţă care inhibă degradarea substanţei active (trifluridina).

Tratamentul se va prezenta sub formă de comprimate în două doze diferite (15 mg sau 20 mg de trifluridină-6,14 sau 8,19 mg de tipiracil).

Potrivit autorităţile medicale europene, această recomandare de comercializare pentru noul medicament este justificată de faptul că îmbunătăţeşte rata de supravieţuire, comparativ cu cele mai bune îngrijiri paliative.

Medicamentul este indicat în tratamentul pacienţilor adulţi afectaţi de cancerul colorectal metastazat care au fost, în prealabil, trataţi, sau nu sunt consideraţi candidaţi pentru unele terapii incluzând chimioterapiile.

În privinţa toleranţei medicamentului, efectele secundare cel mai frecvent observate au fost neutropenia (diminuarea unui sub tip de globule albe), stare de vomă, oboseală, anemie (scăderea globulele roşii), leucopenia (reducerea globulelor albe).

După autorizarea vânzării de Comisia Europeană, caracteristicile medicamentului vor fi puse la dispoziţie în toate limbile ţărilor din Uniunea Europeană.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră