Premieră națională: Brățara-ceas pentru persoane bolnave, care au nevoie de ajutor medical

14 Mai 2016 | scris de Magda Marincovici
Premieră națională: Brățara-ceas pentru persoane bolnave, care au nevoie de ajutor medical


Este un sistem de teleasistență, inaugurat de Fundația Crucea Alb-Galbenă și reprezintă o premieră națională la nivelul serviciilor de îngrijire la domiciliu pentru vârstnici, dar și a altor categorii de persoane.

Acest sistem este format dintr-o brățară tip ceas pe care o poartă bolnavul. Brățara este făcută din silicon medical, este rezistentă la apă. Această brățară este conectată wireless la un telefon cu taste mari, legat direct la Call Center-ul Centrului Pilot-sistem, prin care bolnavul poate alerta atunci când se află într-o criză și are nevoie imediată de primul ajutor.

În cazul în care bolnavul are nevoie de ajutor, acesta poate apăsa butonul roșu de pe braț sau tastele predefinite ale telefonului legat la call center-ul Centrului Pilot. Prin acest dispozitiv, dispecerul identifică datele pacientului care a solicitat îngrijiri medicale, luând în calcul una dintre următoarele opțiuni. Fie trimite la fața locului o echipă specializată din cadrul Fundației Crucea Alb-Galbenă, timp în care bolnavul se află în legătură cu echipa de la dispecerat, fie apelează sistemul național unic pentru urgență, sau trimite la bolnav cea mai apropiată persoane de pe lista celor ce pot interveni în cel mai scurt timp, explică Măriuca Ivan.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră