Atenţie la brazii de Crăciun! Ce pericole aducem în casă

28 Dec 2016 | scris de Istvan Deak
Atenţie la brazii de Crăciun! Ce pericole aducem în casă

Numărul lor poate atinge 25.000 de fiecare brad, susţin cercetătorii de la Universitatea norvegiană din Bergen, care au realizat o analiză pe această temă.

Cercetarea explică faptul că aceste vietăţi, aflate în hibernare, „se trezesc în momentul în care pomul ajunge în camerele încălzite” şi că, „simţind această căldură şi lumină, cred că a venit primavara şi revin şi ele la viaţă”.

„Este ceva care vine de la sine”, explică Vincent Houis, agronom la Asociaţia franceză a pomului de Crăciun natural. Brazii sunt o bucată de natură şi evident că sunt „populaţi” cu tot felul de mici vietăţi, care nu sunt cu nimic periculoase, explică acesta, citat de Le Figaro.

Bjarte Jordal, specialistă în insecte la Universitatea din Bergen, încearcă să liniştească publicul, o dată cu publicarea acestei cercetări: pe de o parte, aceste creaturi microscopice sunt majoritatea invizibile şi nu se amuză cu tropăitul prin alte părţi în afara pomului, pe de altă parte şi plantele noastre de apartament conţin tot felul de mici creaturi care, iată, până acum nu au dat dovadă de nocivitate.

Vincent Houis merge mai departe şi relativizează şi mai mult îngrijorările: ”Şi omul este colonizat de bacterii. Trebuie să fim conştienţi că avem animale pe piele!”.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră