Unic în România şi estul Europei: Centrul de terapii genetice şi celulare în cancer de la Timişoara

24 Oct 2015
Unic în România şi estul Europei: Centrul de terapii genetice şi celulare în cancer de la Timişoara
Centrul de terapii genetice şi celulare în tratamentul cancerului OncoGen, ce aparţine Spitalului Judeţean, a fost inaugurat vineri, la Timişoara. Acest centru este unic în ţara noastră şi în estul Europei. În cadrul acestui centru se realizează cercetări şi studii de biologie celulelor tumorale, medicină regenerativă, celule stem adulte etc.

„E unic acest centru, pentru că ne-am dus în Germania şi am copiat tot ce am văzut acolo. Avem ultima generaţie de facilităţi de cercetare şi microproducţie, pe care o au şi în Germania. Infrastructura de microproducţie este de ultimă generaţie. Sunt ultimul model în materie de microproducţie şi producţie experimentală de medicamente şi vaccinuri şi celule stem. N-am vrut să inventăm apa caldă, am copiat pur şi simplu un institut de cercetări din Germania, de la Ulm, care avea aceeaşi structură ca noi", a declarat prof. dr. Virgil Păunescu, managerul de proiect OncoGen.

Obiectivul principal pe care îl au cei 35 de profesionişti angajaţi ai acestui centru, dotat cu echipamente speciale, este de a înlocui metodele de tratament antitumorale, clasice cu alte moderne, care să îmbunătăţească speranţa de viaţă şi calitatea acesteia în cazul pacienţilor oncologici. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră