Miercuri, verdictul privitor la concentraţia produselor Hexi Pharma

10 Mai 2016 | scris de Magda Marincovici
Miercuri, verdictul privitor la concentraţia produselor Hexi Pharma

"Sper eu ca, începând de mâine, să avem primele rezultate la ICECHIM pe testele de concentrație care au fost făcute pe probele prelevate de la Hexi Pharma, urmând ca, în zilele următoare, să se preleveze probele și să se facă testele și de la celelalte firme producătoare care livrează produse în România. O să le facem proporțional și cu cota de piață, ca să avem reprezentare cât mai bună a prezenței acestor produse în spitale. Obiectivul este să ne asigurăm că produsele care se folosesc pentru dezinfecție în spitale sunt la calitatea scontată și își fac treaba", a afirmat premierul.

"Pe de altă parte, am convenit să continuăm și testele de sanitație în spitale, mai ales în spitale și în secțiile cele mai expuse riscurilor de infecție, teste încrucișate. S-a făcut deja teste de sanitație în toate spitalele, după cum știți, cu anumite rezultate, în urma cărora acum noi facem și aceste teste de concentrație, dar am hotărât să reluăm aceste teste de sanitație încrucișate — de la un județ la altul, dar concentrate în prima fază pe spitalele sau secțiile cu risc de infecție cel mai mare", a explicat prim-ministrul.

Guvernul va modifica o serie de ordine care reglementeaza achiziţia şi controlul calităţii dezinfectanţilor pentru spitale, inclusiv un ordin care vizează partea de teste legate de infecţii nozocomiale şi care datează din 1982, spune premierul Cioloş.

Acesta a precizat ca a semnat  un ordin de ministru în cursul acestei zile. Pe ordinea de zi a şedinţei Executivului de miercuri va fi o hotărâre de guvern legată de înăsprirea sancţiunilor în domeniu. Săptămâna viitoare va intra în atenţia guvernului ordinul legat de infecţiile nozocomiale, emis în 1982 şi care, după revoluţie, a fost modificat în sensul relaxarii lui.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră