Bebelușul s-a grăbit și a venit pe lume în sacul amniotic

31 Aug 2017 | scris de Magda Marincovici
Bebelușul s-a grăbit și a venit pe lume în sacul amniotic

Raelin Scurry, o femeie în vârstă de 29 de ani din Pittsburgh, a adus pe lume un bebeluș. Până aici, nimic extrordinar. Doar că bebelușul a venit pe lume în sacul amniotic. Un eveniment rar. Statisticile indică o asemenea naștere la 80.000.  În principiu, înainte de a naște, femeia însărcinată pierde apa, adică lichid amniotic, care indică ruperea sacului amniotic. Dar în cazul lui Raelin Scurry, nașterea a fost diferită, relatează site-ul pourquoidocteur.  

Anul acesta, la data de 5 august, la 29 de săptămâni de sarcină, au început contracțiile. La început, Raelin s-a dus cu gândul că ar fi contracții  resimțite în al doilea și al treilea trimestru de sarcină. Dar simțind că nu trec, după vreo 45 de minute, cuplul a decis să meargă la spital. Contracțiile nu încetau, dimpotrivă se intensificau. ”Am sunat cerând ajutor, deoarece eram speriată, scrie Raelin pe Instagram. Dar de la celălalt telefon, Raelin nu era înțeleasă din cauza țipetelor din timpul contracțiilor. De aceea, i-am dat telefonul logodnicului meu, mai povestește Raelin. 

Nașterea a durat câteva secunde. Raelin a simțit capul bebelușului în mâinile ei. Și când a reușit să-l privească și-a dat seama că bebelușul era blocat în sacul amniotic. Totul era contra cronometru, deoarece bebelușul nu putea respira. La început, nu se mișca. Atunci, Raelin l-a mângâiat ușor pe față cu un deget și a văzut că bebelușul reacționează dând din piciorușe și punând mânuțele la ochi. În mașina proprie, tocmai pentru a nu mai pierde timpul așteptând ambulanța, cuplul se apropia de spital. În parcare, medicii au procedat urgent la deschiderea sacului amniotic, eliberând pruncul. Deși a venit pe lume prematur, cu o greutate de 1,8 kg și în condiții cu totul deosebite, bebelușul este bine. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră