Aspirina reduce riscul de cancer de colon şi tumori gastro-intestinale

04 Mar 2016 | scris de Magda Marincovici
Aspirina reduce riscul de cancer de colon şi tumori gastro-intestinale

Cercetătorii americani de la Spitalul din Massachusets (SUA) au analizat dosarele de sănătate a 136.000 de voluntari, femei şi bărbaţi, timp de 32 de ani. Studiul evidenţiază faptul că la persoanele care au declarat că au luat, sistematic, aspirină (doza clasică - 300 mg sau mică - 80 mg) cel puţin de două ori pe săptămână, s-a înregistrat o reducere a riscului de cancer colorectal cu 19% şi cu 15% riscul de tumori gastro-intestinale, comparativ cu persoanele care nu au obiceiul de a folosi acest medicament în mod constant.

Aspirina nu şi-a demonstrat  efectle pozitive contra riscurilor de cancer mamar sau pulmonar. 

Putem recomanda unui număr mare de persoane să ia aspirină pentru a reduce riscul de cancer colorectal, spune dr. Andrew Chan, şeful unităţii de epidemiologie a Spitalului din Massachusetts, citat de site-ul Topsante, unul din principalii autori ai studiului.

El a subliniat că, în acest stadiu, nu suntem în măsură să facem o recomandare generală privitoare la folosirea aspirinei pentru prevenirea tuturor formelor de cancer", precizează dr.Andrew Chan. 

 

 

SHARE

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră