Aplicaţie pe telefon pentru măsurarea tensiunii arteriale (VIDEO)

01 Dec 2017 | scris de M.M
Aplicaţie pe telefon pentru măsurarea tensiunii arteriale (VIDEO)

Tensiunea arterială va putea fi măsurată cu ajutorul unei aplicații descărcate gratuit pe telefonul mobil și o înregistrare pe site-ul http://www.tensiuneamea.ro.

Poate fi o aplicaţie salvatoare, având în vedere că bolile cardiovasculare preprezintă principala cauză de deces a românilor.

Aplicația "Tensiunea Mea" poate fi descărcată de orice posesor de telefon mobil cu sistem de operare tip iOS şi Android.

Astfel, pot fi monitorizate valorile tensiunii depistate cu ajutorul unui tensiometru electronic, validat clinic, care poate fi cumpărat din farmacii (lista celor validate clinic, AICI). Apoi, valorile înregistrate sunt stocate în tabele, prelucrarea acestora realizându-se automat.

Atenție! Trebuie folosit un aparat a cărui manșetă se fixează pe braț ! NU utilizați tensiometrele mici care se fixează la încheietura mâinii!

"Există trei modalități ca să știi dacă un pacient este hipertensiv sau nu, sau dacă tratamentul lui este corect sau nu. Una este măsurarea tensiunii arteriale în cabinetul medicului, al doilea este determinarea pe 24 de ore cu niște aparate și a treia este autodeterminarea la domiciliu", a afirmat președintele Societății Române de Cardiologie, dr. Gabriel Tatu Chițoiu.

Dintre cele trei modalităţi, dr. Tatu Chiţoiu spune că auto-măsurarea la domiciliu este cea mai bună, în special pentru prevenirea unor evenimente coronariene sau cardiovasculare.

"Tensiunea arterială pe care și-o măsoară singur pacientul acasă este cea care spune adevărul despre statutul său de hipertensiv sau dacă este controlată sau nu", subliniază dr. Tatu Chiţoiu.

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră