Comparativ cu părinţii lor, adolescenţii trebuie să mănânce mai puţin şi să facă mai multe exerciţii fizice pentru a-şi menţine greutatea normală

24 Sep 2015
Comparativ cu părinţii lor, adolescenţii trebuie să mănânce mai puţin şi să facă mai multe exerciţii fizice pentru a-şi menţine greutatea normală
Cercetătorii canadieni atrag atenţia că, în prezent, adolescenţii sunt mai expuşi ca părinţii lor riscului de a lua foarte rapid în greutate.

Cercetătorii canadieni au analizat informaţiile provenind de la 364.000 de adulţi, colectate prin intermediul unui sondaj privitor la sănătatea naţională, realizat între  1971 şi 2008.

Făcând o serie de comparaţii, ei au observat că persoanele care consumau aceeaşi cantitate de alimente în 2008 cântăreau, în medie, cu peste 10% , comparativ cu persoanele din 1971. Aceste modificări ar putea explica creşterea nivelului obezităţii la nivel global, potrivit cercetătorilor de la Universitatea York din Toronto.

« Rezultatele studiului nostru sugerează că persoanele, care au vârsta de 25 de ani, ar trebui să mănânce mai puţin şi să facă mai multe exerciţii fizice, comparativ cu persoanele mai în vârstă, pentru a-şi păstra greutatea normală », avertizează profesorul Jennifer Kuk, unul dintre autorii studiului. Rezultatele studiului promovează ideea că a ţine sub control greutatea corpului depinde în mare parte de cantitatea de alimente consumate şi exerciţiile fizice efectuate.

Totuşi, cercetătorii canadieni nu ignoră şi alţi factori care pot să influenţeze luarea în greutate: unele medicamente, factorii poluanţi din mediu, baza genetică, stilul de viaţă, stresul, bacteriile intestinale, expunerea la lumina nocturnă.

În final, menţinerea în limite normale a greutăţii este mai dificilă ca niciodată, transmit cercetătorii canadieni.   

 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră