O boală ciudată: are 30 de ani, dar arată de 80!

10 Sep 2015
O boală ciudată: are 30 de ani, dar arată de 80!
 Yuan Taiping din China suferă de o boală ciudată. Faţa lui este a unui bărbat de cel puţin 80 de ani. În realitate, Yuan Taiping are 30 de ani. Deocamdată, nici un medic nu a fost capabil să-i pună un diagnostic, deşi inclusiv fratele lui Yuan prezintă aceleaşi simptome, relatează site-ul Maxisciences/Gentside Découverte.

Investigaţii şi tratamente

Yuan Taiping este originar dintr-o localitate din sud-estul Chinei şi suferă de o boală care, practic, îi îmbătrâneşte corpul.

Totul a început pe când Yuan avea 20 de ani. Atunci, el avea pielea întinsă, neridată. Dar într-o zi, a observat că-i apar edeme pe braţe şi picioare. Apoi, faţa lui a început să se acopere de riduri.

Yuan Taiping, responsabil la o societate de construcţii, a crezut că aceste simptome erau legate de programul de la locul de muncă şi de stresul zilnic. Dar boala evolua. Când ridurile au început să fie mai adânci şi să-i brăzdeze faţa, tânărul s-a decis să meargă la spital pentru a-l consulta un medic. A făcut numeroase investigaţii şi i s-au prescris diverse medicamente, toate fără nici un efect. Medicii s-au dovedit neputincioşi în faţa bolii lui Yuan. El nu mai semăna deloc cu cel din fotografia din cartea de identitate, ceea ce i-a creat problemele la bănci. Situaţia devenea din ce în ce mai dificilă. Pe măsură ce ani treceau, se simţeam din ce în ce mai obosit, mărturiseşte Yuan Taiping pentru Central European News (CEN).

 Şi fratele lui…

Soţia lui suferea alături de el. De fiecare dată când ieşeam cu soţul meu, oamenii ne priveau ca şi cum n-am fi normali. Unii spuneau că eu sunt atât de tânără şi mă întrebau de ce sunt cu un bătrân, povesteşte Xiang Chunvan.

Ciudat este că nu doar Yuan Taiping este afectat de strania boală, ci şi fratele lui în vârstă de 25 de ani.

 Un caz de acromegalie !?

Potrivit CEN, fratele lui este în stadiul apariţiei edemelor şi trebuie să meargă periodic la spital pentru tratamente. Acest aspect ar putea susţine ipoteza că este o boală ereditară, dar s-a dovedit că şi alţi doi consăteni dezvoltau  simptome asemănătoare.

Să fie un caz de acromegalie ? Până acum nu s-a găsit un diagnostic definitiv, doar s-au lansat ipoteze. A fost luat în calcul mediul poluat ca factor de risc. Dar acest argument a căzut, deoarece mediul este foarte puţin poluat în zona respectivă. În schimb, medicii au emis alte teorii. Potrivit site-ul sina com, specialiştii cred că ar putea fi vorba de un caz de acromegalie. Această boală se caracterizează printr-o creştere excesivă a feţei şi extremităţilor, din cauza unei producţii în exces a hormonului de creştere. Ar putea fi o dereglare endocrină. Cert este că nimeni nu a dat de capăt bolii tânărului-bătrân, ceea ce impune efectuarea de teste suplimentare.

Pentru aceasta, Yuan Taiping a făcut apel la presă pentru a-şi face cunoscută suferinţa. « Cer ajutor. Vă rog, poate cineva mă poate ajuta să găsesc cauza suferinţei mele şi  astfel să aflu cum mă pot trata », spune Yuan Taiping pentru CEN.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră