Guvernul britanic cere restaurantelor să reducă porțiile servite clienților

30 Sep 2016 | scris de Magda Marincovici
Guvernul britanic cere restaurantelor să reducă porțiile servite clienților

Ministrul britanic al Sănătății spune că a merge la un restaurant pentru a se relaxa este un gest comun pentru britanici. Un sfert dintre familii merg cu copiii la fast-food, în fiecare săptămână. De aceea, meniurile trebuie adaptate nevoilor reale ale acestor clienți.

Regatul Unit a decis să ia măsuri radicale, deoarece este țara cea mai afectată de suprapondere și obezitate, potrivit unui raport al McKinsey Global Institute (MCI). Aproximativ 62% dintre adulți și 31% dintre copiii cu vârste între 2 și 15 ani sunt suprapoderali sau obezi, indică agenția Public Health England, scrie Le Figaro.

Aceasta este o problemă gravă de sănătate publică care costă această țară 58,6 miliarde de euro, anual.

În vizorul guvernului sunt câteva lanțuri binecunoscute în toată Europa, inclusiv în România, care se așteaptă să li să impună reducerea numărului de calorii, nu numai la desert, dar și la pizza, burger.

Jeremy Hunt recunoaște că nu sunt sancțiuni legale, dar insistă pe faptul că a nu face nimic nu este o opțiune. Guvernul intenționează să facă un site unde să fie analizat fiecare proiect care luptă cu obezitatea.

Sub presiunea a numeroși medici, inclusiv a celebrului bucătar Jamie Olivier, Londra a anunțat, încă din luna martie, introducerea în următorii doi ani a unei taxe pe băuturile care conțin peste 5 grame de zahăr la 100 de mililitri. Sumele colectate vor dubla fondurile destinate sportului în școlile britanice.

Guvernul britanic a prezentat, în luna august, un plan de luptă contra obezității la copii, cerând în special companiilor agroalimentare să reducă cu 20%, până în 2020, a cantității de zahăr din compoziția produselor care în mod obișnuit sunt date copiilor, cum sunt cerealele, bomboane și alte dulciuri.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră